Ons team

Ons team van sterk opgeleide en enthousiaste medewerkers zal u steeds met raad en daad bijstaan om uw melkkoeien gezond te houden. Gezonde koeien leiden tot een gezond bedrijf. Onze mensen worden continu bijgeschoold in binnen- en buitenland en staan voor onafhankelijk advies en een vlotte eerlijke service.

“Eerlijk advies en vlotte service”

De Bruycker Bart
De Bruycker Bart

De Bruycker Bart

Dr. Bart De Bruycker behaalde in 1989 zijn diploma aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent en begon samen met zijn vrouw Ann te werken in de praktijk van zijn vader Hilaire De Bruycker in Kermt. Ondertussen is deze driemanspraktijk uitgegroeid tot een gemengde praktijk met 8 dierenartsen. 5 dierenartsen voor de kleine huisdieren en 3 rundveedierenartsen.

In 2002 behaalde hij het diploma ‘Vakdierenarts Rund’ aan de universiteit van Gent met speciale interesse in uiergezondheid en bedrijfsbegeleiding. Hij was dan ook de drijvende kracht achter het oprichten van Koe Consult in zijn huidige vorm, nadat hij met enkele externe collega’s reeds jaren bedrijven heeft geconsulteerd in binnen- en buitenland.

Ook neemt hij op regelmatige basis deel aan verschillende congressen en workshops wereldwijd om de snelle evolutie in de melkveesector op de voet te volgen.

Gielkens Kwinten
Gielkens Kwinten

Gielkens Kwinten

Kwinten Gielkens is afgestudeerd als dierenarts in juli 2008 aan de universiteit van Gent in de Optie Herkauwers. Onmiddellijk na afstuderen ging hij aan de slag in de Voerstreek als allround dierenarts met de focus op het behandelen van melkvee.

Na anderhalf jaar vond hij een nieuwe uitdaging in DAP276 te Kermt bij het Team Grote huisdieren. Ook hier kwam meer en meer de nadruk te liggen op het preventieve aspect van het werk waaronder ook de preventieve klauwverzorging en vruchtbaarheidsbegeleiding. Het leidde uiteindelijk tot de oprichting van Koe Consult.

Het grotere team bood eveneens het voordeel om talloze bijscholingen, workshops en congressen te volgen in binnen- en buitenland waardoor zijn kennis en inzichten helemaal up-to-date zijn. Sinds september 2017 is Kwinten Certified CowSignals Master trainer. Hij is eveneens bestuurslid van de Vlaamse vereniging voor de Buiatrie

Van Aken Andreas
Van Aken Andreas

Van Aken Andreas

Andreas Van Aken is afgestudeerd als dierenarts in 2014. Na te zijn opgegroeid op de familieboerderij was dit dan ook zijn enige en logische keuze. Na afstuderen startte Andreas als rundveedierenarts in Animedi te Hansbeke (Oost-vlaanderen) waar hij ervaring opdeed in het behandelen van rundvee.

In het voorjaar van 2017 kreeg hij de opportuniteit om het team grote huisdieren van DAP276 te vervoegen, waarbij vooral de preventieve werkfilosofie hem aansprak. Zo kon ook hij zijn bijdrage leveren aan de oprichting van Koe Consult.